Psykoanalyysi Tieteiden yössä 25.1.2024: Psykoanalyyttinen ajattelu ja toiminta voimavarana terveydenhuollossa

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
Date(s) - 25/01/2024
17:00 - 18:00

Kategoriat


Suomen Psykoanalyyttinen Yhdistys osallistuu Tieteiden yö -tapahtumaan 25.1.2024 alustuksella ja paneelikeskustelulla psykoanalyyttisesta ajattelusta ja toiminnasta voimavarana terveydenhuollossa:

Tarvitseeko lääketiede psykoanalyysia? Psykoanalyyttinen ymmärrys lääketieteessä on, että vain potilastaan kuunteleva lääkäri voi opastaa potilastaan kuuntelemaan omaa itseään, yksilöllistä kokemusmaailmaansa ja sen merkityksiä nykyisyydelle. Näin huomioidaan potilaan psykososiaalisten suhteiden ja oireiden merkitys sekä potilaan oma panostus paranemisprosessissa.

Aikataulu

klo 17.00–17.30: Alustus aiheeseen

klo 17.30–18.00: Paneelikeskustelu: Psykoanalyyttinen ymmärrys sote-maailmassa ja potilaiden kohtaamisessa

Keskustelemassa ovat psykoanalyytikot professori emeritus Jukka Aaltonen (Jyväskylän yliopisto), psykiatrian dosentti Ilpo Lahti ja LKT Anneli Larmo.

Paikka:
Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
505, 5. krs
Tapahtumatila on esteellinen. Ovipuhelimella saa yhteyden aulapalveluun (summeripainike Vahtimestari), joka avaa pääoven oikealla puolella olevan metalliportin porraskäytävään. Porrashuoneen läpi kulkemalla pääsee sisäpihalle ja sisäpihan oven kautta talon aulaan. Aulasta pääsee hissillä muihin kerroksiin. Tarkemmat esteettömyystiedot ovat luettavissa täältä. Tilaan mahtuu 60 henkilöä.

Järjestäjä: Suomen psykoanalyyttinen yhdistys

Tieteiden yö -tapahtuman koko ohjelma löytyy täältä: https://www.tieteidenyo.fi/fi#tieteiden-yo