tapahtumia

[:fi]

Unien Tulkinta

Kertomuskonsertti 1900-luvun alkupuolen Wieniläisestä taiteilijayhteisöstä ja Sigmund Freudin mullistavasta psykoanalyysistä.
Konsertit to 28.2. klo 17.00 ja la 2.3. klo 17 Designmuseossa.
Lippuvaraukset ja lisätietoa konsertista tästä.

Lauantain konsertin jälkeen klo 18 kahvilassa lisäksi keskustelutilaisuus psykoanalyysistä tänä päivänä. Keskustelemassa konsertin esiintyjät ja psykoanalyytikko Anne Kotkavirta Suomen Psykoanalyyttisestä yhdistyksestä.

Tunnelmallinen kertomuskonsertti vie kuulijat 1900-luvun alkupuolen Wieniin. se kertoo intensiivisen taiteilijayhteisön elämästä ja paneutuu erityisesti Sigmund Freudin mullistavaan teroiaan unien tulkinnasta. Esityksessä vuorottelevat kerronta ja musiikki. Konsertin musiikki on koottu Alma Mahlerin, Alban Bergin, Arnold Schönbergin, Erich Korngoldin ja Alexander Zemlinskyn lauluista. Konsertin esittävät sopraano Reetta Ristimäki ja pianisti Lotta Emanuelsson, joka vastaa myös esityksen käsikirjoituksesta. Mukana konsertissa on myös itävaltalainen Suomessa asuva musiikki- ja teatteritieteilijä Elke Albrecht, joka tulkkaa osia konsertista.

In the beginning of the 20th century Vienna was a city of revolutionary artists and ideas. This dramatized concert takes listeners to the intensive Viennese artistic community, influenced by the theories of Dr Sigmund Freud, particularly his classic masterpiece The Interpretation of Dreams. The program consists of songs by Alma Mahler, Erich Korngold, Arnold Schoenberg, Alexander Zemlinsky and Alban Berg among others. The manuscript is based on Freud’s original texts.


Psykoanalyysin Yö 2019

Suomen valokuvataiteen museossa Helsingissä 25.01. kello 18.30 alkaen
Lisätiedot tapahtumasta


Cafe Freud

Café Freudissa keskustellaan vapaamuotoisesti erilaisista aiheista ja esillä on myös psykoanalyyttinen näkökulma. Keskustelun alustaa Jussi Kotkavirta, joka toimii myös tilaisuuden puheenjohtajana. Tilaisuudet ovat perjantaisin klo 18.00-19.45 Arkadia Bookshopissa, Nervanderinkatu 11. Olet lämpimästi tervetullut.

Aikataulu 2019

  • 18.1. Sukupuolista
  • 22.2. Naissukupuolesta
  • 29.3. Miessukupuolesta
  • 26.4. Muista sukupuolista
  • 24.5. Sukupuolista ja seksuaalisuuksista

Psykoanalyyttinen Forum 27.10.2018

Lisätiedot ja ilmoittautuminen


XXVI pohjoismainen psykoanalyyttinen kongressi 9.8.-12.8.2018

Tapahtuman verkkosivut löytyvät tämän linkin takaa.


[:]