Mitä psykoanalyysi on?

Psykoanalyysi on sekä teoria ihmismielestä että tutkimus- ja hoidollinen menetelmä, jonka kehittämisen Sigmund Freud aloitti vuosina 1885 – 1939 ja jonka kehittämistä psykoanalyytikot eri puolilla maailmaa edelleen jatkavat. Nykyisin psykoanalyysin käyttö tutkimus- ja tulkintamenetelmänä on laajentunut monille sosiaalisille, tieteellisille ja kulttuurisille aloille.

Suomen Psykoanalyyttinen Yhdistys Ry

Suomen Psykoanalyyttinen Yhdistys ry on psykoanalyytikoiden jäsen- ja koulutusyhteisö. Se on perustettu vuonna 1967. Sen jäsenet ovat pääosin lääkäreitä ja psykologeja, jotka ovat suorittaneet psykoanalyytikkokoulutuksen. Suomen Psykoanalyyttinen Yhdistys on kansainvälisen psykoanalyyttisen yhdistyksen, International Psychoanalytical Associationin (IPA) jäsenyhdistys. Kaikki psykoanalyytikot ovat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran hyväksymiä ja rekisteröimiä psykoterapeutteja sekä psykoterapeuttikouluttajia.

Suomen Psykoanalyyttiseen Yhdistykseen kuuluu (vuonna 2022) 173 jäsentä, joista suurin osa toimii Uudellamaalla. Psykoanalyytikoita toimii myös mm. Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Seinäjoella, Joensuussa, Kokkolassa ja Porvoossa. Yhdistyksen jäsenet toimivat sekä psykoanalyytikkoina että psykoterapeutteina ja antavat potilastyön työnohjausta niin julkisella sektorilla kuin yksityiselläkin mm. psykoterapeuteille. Lisäksi monet jäsenet tekevät tieteellistä tutkimusta, opettavat, luennoivat ja toimivat psykoterapeuttisten koulutusyhteisöjen kouluttajina ympäri Suomea.

  • Mothers, fathers, and others: New insights into psychoanalytic theories of early interaction

  • Online conference on Bion’s war experiences and the personal consequences of war

  • Matkakertomuksia: Olimme EPF:n kongressissa Firenzessä